Julbord i Uppsala


Annonsplats
Annonsera om ditt julbord ovan. Ring Jimmy på 0736-963858 eller kontakta oss för mer information.


I Uppsala hittar du mängder av restauranger där du kan gå ut och äta julbord på. Vissa restauranger kör evenemang samtidigt exempelvis en julshow, paket med övernattning med mera. Många drar igång i slutet av november, fredag den 29:e november 2013 är ett populärt startdatum. Nedan listas ett urval.

Clarion Hotel Gillet
Gillet kör julbord från och med fredagen den 29 november. Välj mellan julbord måndag-lördag eller jullunch måndag-fredag.

Djurby Gård
Julbord på lantliga Djurby Gård, en bit utanför Uppsala. Du tar riksväg 55 i riktning mot Enköping, ligger cirka 35 km sydväst om Uppsala. Första dagen för julbordet är fredag den 29 november.

Eklundshof
Julbordet börjar utomhus med glögg och maten förtärs sedan inomhus i den dekorerade matsalen. Råvarorna på julbordet är till stor del lokala/regionala.

Fyrishov
På hela Uppsalas badhus, Fyrishov, kan grupper boka julbord med bad och vedeldad bastu. Du kan också äta en jullunch och koppla av med ett relaxbad under lunchen. Den juliga stämningen på badet pågår alla dagar från 7-20 december.

Hambergs Fisk
Hammarskogs Herrgård

Hyllan
För dig som samtidigt söker underhållning så finns Wallmans Julshow på hyllan med show, dans, mat och julsång. Wallmans Julshow körs onsdagar till lördagar 29 november-20 december.

Höglunds Catering
Beställning av julbord. Välj mellan två mindre julbord, ett stor traditionellt eller ett annorlunda julbord.

Krusenberg Herrgård
Allt ska vara hemlagat här med fokus på ekologiska och närproducerade varor. Börja kvällen med kaffe och ett julinspirerat bakverk. Julbordet körs dagligen från slutet av november till dagarna innan jul.

Lingon
Drick glögg på den julpyntade bakgården.

Magnussons Krog

Odinsborg
Kör julbord from 24 november på Odinsborg som bjuder på en rik och gedigen atmosfär. Traditionellt med dessertbord och efterrätter.

Restaurang Skarholmen
Julbord i mysig miljö på Skaris. Lunch, middagar och barnpriser för de minsta. Utsikt över Ekoln utlovas. När börjar det då? Den 28 november drar julbordssäsongen igång på Skarholmen.

Riverside

Rånäs Slott
Här står bordet uppdukat varje kväll from 6 december – 21 december i vacker slottsmiljö. Vanligt julbord med inslag av svenskt vilt och spännande exotiska smaker. Vill du spendera natten här erbjuds julbordsweekend eller julbordskonferens.

Sunnersta Herrgård
Sven Dufva

Uppsala Konsert & Kongress
Musik och show där det som händer på scenen är minst lika viktigt som det som serveras på bordet. Julshowen körs 11-14 december.

Wiks Slott

Zätas Kök i Kristallen
Sill, rödbetssallad, pressylta, rödkål med mera samlas på Zätas traditionella julbord.

Saknar du din restaurang på listan ovan? Meddela gärna oss om du serverar julbord eller känner till en restaurang som gör det, så lägger vi till dig gratis.

Julbord – Buffé med julmat

Traditionell julmat serveras i bufféform som exempelvis sill, gravad lax, köttbullar, janssons frestelse, rödbetssallad, julskinka, julost, kalvsylta, pepparkakor med mera.

Julbord av det traditionella snittet, hemma hos en familj.
Traditionellt julbord med prinskorv, Janssons Frestelse, köttbullar, flera sorters sill, ägg och rikligt uppdukat med andra av delikatesser. Precis som det kan se ut hemma hos en familj som firar julen.

Är ni ett stort sällskap som ska äta julbord rekommenderas att boka i god tid innan julbordet. Populära julbord blir snabbt fullbokade. Julborden brukar serveras i slutet av november månad och serveras till dagarna innan julafton. EN övervägande del av ställena kör om inte dagligen så alla dagar utom söndagar. Förutom julmiddag på kvällen erbjuder många av Uppsalas matställen julluncher.